Concert 10 december 2023


Kamerkoor Scala geeft minimaal één keer per jaar een volwaardig concert, met daarnaast nog incidenteel kleine concerten in min of meer besloten kring, en try-outs.

Ons eerstvolgende concert, met als titel “De bonheur et de doute” (Van geluk en twijfel), zal zijn op 10 december 2023 om 15:00 uur in de Oranjekerk, Van Ostadestraat in Amsterdam.

Allemaal streven we het Grote Geluk na. En tegelijk zijn we ons er altijd van bewust hoe makkelijk ons dat ook weer ontglippen kan. Dat is de paradox des levens die van eeuw tot eeuw al wordt bezongen: Zonder twijfel geen geluk. Dat geldt voor de verliefde knaap die zijn stem schor schreeuwt in zijn smeekbedes aan zijn geliefde. Het geldt voor de dichter die de stilte zoekt voor zijn diepe overpeinzingen. En het gaat zelfs op voor de snode soldaat die jonge meisjes belaagt, hoe luid hij zijn onzekerheden ook overschreeuwt.

Scala begeeft zich op dit grillige, maar o zo rijke pad der twijfel. We zoeken het in de Renaissance en in het heden, in Engeland, Italië en in Frankrijk. Het levert een afwisselend programma op waarbij we medewerking krijgen van fluitisten Mirjam IJsseling en Thomas Spijkerboer. Dat het een troost moge zijn voor ieder die wel eens door twijfel getroffen wordt!

Kaartverkoop via Ticketkantoor (zie: (www.ticketkantoor.nl/shop/kamerkoorscala)
Kosten: € 17,-, inclusief een drankje.